Historie

We gaan terug naar het jaar 1935. Piet Verduijn, 31 jaar, woonachtig in Breskens werkt als zoetwaren grossier en levert jarenlang zoete lekkernijen in Breskens en omstreken.

Het begin

1935-het-begin

Piet Verduijn, 31 jaar, woonachtig in Breskens werkt als zoetwaren grossier en levert jarenlang zoete lekkernijen in Breskens en omstreken.

Volle moed

1949-volle-moed

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Breskens zwaar getroffen. Er zijn veel slachtoffers gevallen waaronder Dina, de vrouw van Piet. Ondanks dit verlies, vindt Piet de moed bijeen om verder te gaan. Thuis in de Havenstraat zoekt Piet naar het ultieme recept voor suikerwafeltjes om ze op te nemen in zijn ronde. In de regio is het de traditie om suikerwafeltjes rond Nieuwjaar te bakken.

De hele familie helpt

1959-de-hele-familie-helpt

Piet Verduijn rijdt heel Zeeland rond met zijn producten. De suikerwafeltjes vallen zo goed in de smaak dat de hele familie moet meehelpen inclusief zoon Adrie.

Van huis tot fabriek

1963-van-huis-tot-fabriek

In de loop van de jaren breidt de verkoop uit naar landen als België, Frankrijk en Duitsland. Het hele huis wordt opgeofferd en ook het laatste stukje tuin wordt gebruikt voor een nieuwe aanbouw. Piet plaatst een grote oven met inpaklijn en hij laat de huiskamer ombouwen tot kantoor. Ook wordt de schoonzoon Leo als deegspecialist aangetrokken. Het huis stond ook wel bekend als de "koekjesfabriek" van Breskens.

Van vader naar zoon

1970-van-vader-naar-zoon

Na een aantal succesvolle en drukke jaren, draagt Piet Verduijn het bedrijf volledig over aan zijn zoon Adrie Verduijn. Op dat moment zijn er zo'n 35 werknemers in dienst bij de koekjesfabriek.

Uitbreiding fabriek Aardenburg

1975-uitbreiding-fabriek-Aardenburg

In de voetsporen van het succes van de suikerwafeltjes worden door Adrie nieuwe ovens gekocht om zachte wafels te maken. Hij koopt een pand in de voormalige huishoudschool in Aardenburg. De zachte wafels vallen in de smaak en de productie wordt opgevoerd. Er wordt nog een nieuwe eierkoekenlijn geplaatst waarop tal van leuke producten worden gemaakt.

De derde generatie komt

1983-de-derde-generatie-komt

Adrie haalt 2 van zijn 4 zonen in het bedrijf: Henk en Jean-Pierre. Na enkele jaren te hebben meegelopen wordt een nieuwe koers uitgestippeld. De ovens in Aardenburg worden verkocht en er komt een nieuwe installatie om hartige wafeltjes te maken.

Overdracht

1992-overdracht

Adrie draagt het bedrijf over aan zijn zonen Jean-Pierre en Henk Verduijn. De broers hebben grootse plannen net als opa Piet. Maar in het begin kampen de broers met grote uitdagingen. Met volle overtuiging en de volharding met kwaliteitsproducten komt na 1996 de wind in de zeilen. Het assortiment breidt uit met nieuwe varianten en nieuwe concepten worden uitgedacht. Er wordt gedacht aan nieuwbouw.

Moderne toekomst in Eede

2004-moderne-toekomst-Eede

De groei zit er goed in, en de twee fabrieken, Aardenburg en Breskens worden samengevoegd in een splinternieuwe fabriek in Eede. Door het samenvoegen komt er een grote efficiëntie en worden processen verder geoptimaliseerd. Met de nieuwste eisen volgens de normen van BRC/IFS en HACCP is Verduijn gereed voor de toekomst.

Nieuwe ovenlijn

2007-nieuwe-ovenlijn

Flinterdunne koekjes maken met nieuwe technieken zorgt ervoor dat producten met nootjes, fruit en stukjes chocolade verwerkt kunnen worden. Dit geeft een extra dimensie aan het assortiment van fijne producten.

Ontwikkeling nieuwe koekjes

2011-ontwikkeling-nieuwe-koekjes

De passie van Henk resulteert in verschillende nieuwe concepten op de nieuwe lijn. Het stap voor stap opschalen van producten vergt geduld en doorzettingsvermogen. Verduijn is dan ook trots dat verschillende projecten vruchten hebben afgeworpen en omgetoverd zijn tot succes koekjes.

Nieuwe inpakmachines

2016-nieuwe-inpakmachines

Vooruitkijken is vernieuwen. Sinds de aanschaf van nieuwe metaaldetectoren, weegmachines en inpakmachines wordt het productieproces steeds verder geoptimaliseerd.

Nieuwe look

2020-nieuwe-look

Ook verpakkingen vragen om vernieuwing. Na een grondig marktonderzoek is de vintage lijn aangepast en heeft dit geresulteerd in positieve reacties. Niet alleen de verkoop bij de huidige klanten is gegroeid, maar ook nieuwe klanten werken nu enthousiast met onze producten.